۱۰ برند مشهور که به تحقیقات بازار متکی هستند

۱۰ برند مشهور که به تحقیقات بازار متکی هستند

چه چیز مشترکی میان برندهایی مثل استارباکس، اپل، مک‌دونالد، لگو، داو و زاپوس وجود دارد؟ خوب، به شما خواهم گفت. این برندهای معروف همگی به تحقیقات بازار متکی هستند.

این نام‌های شناخته‌شده از داده‌ها برای برتری در جذب مشتریان و به چالش کشیدن رقبای خود بهره می‌برند.

تحقیقات بازار می‌تواند به سازمان‌ها کمک کند تا به موارد زیر دست یابند:

  • تقویت اعتبار و شهرت
  • افزایش آگاهی از برند
  • درک بخش‌های بازار و روندهای موجود
  • دریافت بازخورد در مورد ترجیحات مشتریان
  • ارزیابی اثربخشی بازاریابی و تبلیغ محصول

تحقیقات بازار نه تنها استراتژی بازاریابی و محصول یک برند را بهبود می‌بخشد، بلکه می‌تواند رابطه یک شرکت با مشتریان خود را تقویت کرده و مشتریان جدیدی را نیز جذب کند.

در ادامه نگاهی خواهیم داشت به چند برند که به شدت بر تحقیقات بازار متکی هستند.

۱. شرکت قهوه استارباکس

اولین مثال موفق ما از تحقیقات بازار:

استارباکس بزرگ‌ترین و موفق‌ترین زنجیره کافه‌ های جهانی است. اما اینکه چگونه به عنوان شماره یک شرکت قهوه در جهان تبدیل شده است (بدون هیچ کنایه‌ای به دانکین) یک راز نیست.

استارباکس به بزرگ‌ترین زنجیره کافه‌ ها در جهان تبدیل شده است زیرا به تحقیقات بازار ارزش زیادی می‌دهد.

رویکرد تحقیقات بازار استارباکس شامل موارد زیر است:

  • ردیابی روندهای فرهنگی
  • نظارت بر رسانه‌های اجتماعی
  • جمع‌آوری بازخورد مشتریان
  • آزمایش محصولات در فروشگاه

در ۱۴ سال گذشته، استارباکس از تحقیقات بازار استفاده کرده و بازخورد مصرف‌کنندگان را از طریق پلتفرم My Starbucks Idea به دست آورده است.

این پلتفرم به مشتریان، مشتریان بالقوه و کارمندان اجازه می‌دهد تا به وب‌سایت مراجعه کرده و هر ایده خلاقانه‌ای که دارند را ارسال کنند.

این ایده‌ها می‌توانند از پیشنهادات جدید تا تغییرات جزئی در یک محصول فعلی متغیر باشند. استارباکس به تمامی بازخوردهای مشتریان برای استراتژی‌های کسب‌وکار و بازاریابی خود توجه می‌کند.

 

۲. شرکت اپل

اپل یکی از موفق‌ترین شرکت‌های فناوری در سطح جهانی است. اپل این موفقیت را از طریق نوآوری در محصولات و تحقیقات بازار برای درک نیازهای مصرف‌کنندگان خود ممکن کرده است.

اپل ارزش زیادی برای تحقیقات بازار قائل است و این را با ایجاد یک تیم تحقیقاتی داخلی نشان می‌دهد.

پنل این تیم به نام پالس مشتری اپل (Apple Customer Pulse) شناخته می‌شود که یک جامعه آنلاین متعهد به پاسخگویی به نیازهای مصرف‌کننده فناوری از طریق تحلیل داده‌ها است و تحقیقات آن از طریق انواع نظرسنجی‌های رضایت مشتری انجام می‌شود.

در نتیجه، این نظرسنجی‌ها راه را برای توسعه محصولات جدید و اصلاح محصولات موجود اپل هموار کرده است.

به عنوان مثال، اپل اندازه صفحه‌نمایش برخی از دستگاه‌های خود را برای بهبود تجربه دیداری مشتریانش افزایش داده است.

ما می‌دانیم که بیشتر برندها نمی‌توانند یک تیم کامل تحقیقات بازار استخدام کنند. خوشبختانه، Drive Research آماده است تا به عنوان یک مکمل برای تیم شما عمل کند و به اجرای هر یک از نیازهای تحقیقاتی شما کمک کند.

تیم تحقیقات بازار ما مجموعه‌ای از خدمات مانند نظرسنجی‌های آنلاین، نظرسنجی‌های تصادفی، گروه‌های کانونی، نظرسنجی‌های مشتری و موارد دیگر را ارائه می‌دهد.

۳. شرکت مک‌دونالد

مک‌دونالد یکی از بزرگ‌ترین زنجیره‌های فست فود در جهان است. برای حفظ جایگاه شماره یک در صنعت فست فود، مک‌دونالد به طور مکرر از تحقیقات بازار برای رضایت مشتریان خود استفاده می‌کند.

مک‌دونالد چهار سوال کلیدی در رویکرد تحقیقات بازار خود دارد:

  • کدام محصولات عملکرد خوبی دارند؟
  • کدام قیمت‌ها برای مصرف‌کنندگان بیشتر مقرون به صرفه هستند؟
  • برای تبلیغ مؤثر، مصرف‌کنندگان چه چیزی می‌خوانند و چه چیزی تماشا می‌کنند؟
  • کدام رستوران‌ها بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرند و چرا؟

با پاسخ به این سوالات، مک‌دونالد می‌تواند ارزیابی کند که آیا پایگاه مشتریانش در حال گسترش است یا خیر.

اگر پاسخ منفی باشد، این شرکت استراتژی خود را برای جلب رضایت مشتریان تنظیم می‌کند و از رقبای خود پیشی می‌گیرد.

علاوه بر این، مک‌دونالد با دریافت بازخورد مشتریان، پیشنهادات محصول خود را تغییر می‌دهد.

به عنوان مثال، بسیاری از مشتریان مک‌دونالد نگران نبود اقلام غذایی سالم و ارگانیک در منوی خود بودند.

بنابراین، مک‌دونالد این بازخورد را در نظر گرفت و اقلام سالمی مانند برش‌های سیب را به منوی خود اضافه کرد. این شرکت حتی یک کمپین تبلیغاتی راه‌اندازی کرد تا نشان دهد که ناگت‌های مرغ و کباب‌های آن حاوی گوشت واقعی هستند.

در زیر، تنها یک مثال دیگر از این که چگونه تحقیقات بازار می‌تواند تبلیغات شما را بهبود بخشد، ارائه می‌شود.

 

 

۴. گروه لگو

آخرین و البته نه کم‌اهمیت‌ترین، لگو از تحقیقات بازار برای ترویج فراگیری و دسترسی برای تمامی کودکان به بازی با اسباب‌بازی‌های خود استفاده می‌کند.

در طول سال‌ها، لگو عمدتاً به عنوان یک شرکت اسباب‌بازی ویژه پسران شناخته می‌شد. با این حال، لگو نمی‌خواست خود را به یک جنسیت محدود کند. این شرکت می‌خواست تمام کودکان بتوانند از محصولات آن لذت ببرند.

در مدت چهار سال، لگو مطالعه‌ای شامل ۳۵۰۰ دختر و مادرانشان انجام داد تا عادات بازی کودکان را درک کند. این رویکردی عالی برای تعیین اندازه فرصت در هنگام گسترش به بازار جدید بود.

به عنوان نتیجه این مطالعه تحقیقات بازار، لگو یک خط اسباب‌بازی جدید به نام دوستان (Friends) راه‌اندازی کرد تا دختران را تشویق به بازی با اسباب‌بازی‌های لگو کند.

لگو از داده‌های تحقیقات بازار برای تعیین رنگ‌های شاد بسته‌بندی و اندازه فیگورهای خود استفاده کرد.

 

۵. داو

داو مدت‌هاست که به عنوان یک برند زیبایی که عشق به خود را ترویج می‌کند، شناخته می‌شود. تبلیغات و کمپین‌های بازاریابی پیشگامانه آن‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که به ایجاد گفت‌وگوهای اجتماعی در مورد مثبت‌اندیشی درباره بدن بپردازند.

پس چه راهی بهتر از این برای ترویج این ارزش‌ها جز غوطه‌ور شدن در تحقیقات بازار؟

اگرچه داو کمپین #SpeakBeautiful خود را در سال ۲۰۱۵ آغاز کرد، هنوز هم تأثیر آن باید توسط بازاریابانی که می‌خواهند یک بیانیه مهم بدهند اندازه‌گیری شود. این کمپین بر این واقعیت تمرکز داشت که زنان در توییتر بیشتر از چیزهای مثبت، نظرات منفی درباره خودشان بیان می‌کردند.

پس از همکاری با توییتر، تحقیقات بازار برای رسانه‌های اجتماعی به جان بخشیدن به کمپین #SpeakBeautiful کمک کرد. قبل از آغاز کمپین، ۵ میلیون کاربر زن توییتر نظرات خودکوچک‌انگارانه‌ای درباره خودشان منتشر کرده بودند. بعد از آن، این تعداد به ۳.۴ میلیون کاهش یافت.

هنگام بررسی مثال‌های تحقیقات برند ما، مهم است که توجه داشته باشیم که این تحقیقات می‌توانند نه تنها بر شرکت، بلکه بر جامعه نیز تأثیر عمیقی بگذارند.

 

۶. زاپوس

زاپوس یکی از برندهایی است که به نظر می‌رسد به‌راحتی هم به رضایت کارکنان و هم به رضایت مشتریان رسیدگی می‌کند. زاپوس از شیوه‌های تحقیق بازار که به خوبی اثبات شده‌اند، مانند نظرسنجی‌های مشتری و مصاحبه‌های حضوری برای دستیابی به شخصی‌سازی واقعی استفاده می‌کند.

وقتی با برند بزرگی مانند زاپوس سروکار داریم، ضروری است که مشتریان را مانند افراد واقعی در نظر بگیرند.این کلید موفقیت مستمر در کسب‌وکار است. نظرسنجی‌های مشتری و مصاحبه‌های عمیق دقیقاً برای همین منظور طراحی شده‌اند.

نکته کلیدی: زاپوس با استفاده از نظرسنجی‌ها و مصاحبه‌های دقیق، به نیازهای مشتریان توجه می‌کند. این شیوه‌ها به انسان‌سازی پایگاه مشتریان یک برند کمک می‌کند تا نیازهای آن‌ها بهتر درک شود.

 

۷. کوکاکولا

کوکاکولا از روش‌های مختلف تحقیقات بازار مانند آزمون طعم، نظرسنجی‌های آنلاین، مطالعات قومیتی و رصد رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌کند.

آزمون‌های طعم روش بسیار خوبی برای تعیین این است که مصرف‌کنندگان چه چیزی را در مورد یک غذا یا نوشیدنی می‌پسندند، مانند طعم شیرینی و غیره. در حالی که نظرسنجی‌های آنلاین به شناسایی روندهای نوظهور و جمع‌آوری نظرات دقیق مصرف‌کنندگان کمک می‌کنند.

علاوه بر این، این برند نوشابه از مطالعات قومیتی و رصد رسانه‌های اجتماعی نیز بهره می‌برد.

مطالعات قومیتی بینش‌های فرهنگی مربوط به مصرف کوکاکولا را آشکار می‌کند و دید بهتری از رفتار مصرف‌کننده ارائه می‌دهد.

رصد رسانه‌های اجتماعی کمک می‌کند تا احساسات درباره یک محصول را با پیگیری نحوه تعامل کاربران با آن در کانال‌هایی مانند فیسبوک، اینستاگرام و غیره بسنجیم.

 

۸. پروکتر و گمبل (P&G)

P&G در تحقیقات بازار غریبه نیست، زیرا از روش‌های مختلفی برای بهبود کسب‌وکار خود استفاده می‌کند.

با استفاده از روش‌های تحقیقات کمی، P&G قادر است داده‌های مقیاس بزرگ جمع‌آوری کند و بینش‌های مفیدی درباره رفتار مصرف‌کنندگان و عادات خرید آن‌ها ارائه دهد.

علاوه بر این، این شرکت از روش‌های تحقیقات کیفی مانند گروه‌های کانونی و مصاحبه‌های عمیق برای کشف بینش‌های دقیق‌تر مصرف‌کنندگان استفاده می‌کند.

آزمایش قابلیت استفاده نیز توسط P&G انجام می‌شود که به بهبود عملکرد محصولات آن‌ها بر اساس تعاملات مصرف‌کنندگان کمک می‌کند.

با این روش، مصرف‌کنندگان در حین تعامل با محصولات مشاهده می‌شوند P&G .به‌طور فعال از این بازخورد مصرف‌کنندگان برای بهبود توسعه محصول و استراتژی‌های بازاریابی خود استفاده می‌کند که موجب ایجاد پیوندی قوی با پایگاه مشتریانشان می‌شود.

 

۹. آمازون

به عنوان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های تجارت الکترونیک جهان، آمازون به روش‌های تحقیقات بازار برای افزایش فروش تکیه می‌کند. تأکید آن‌ها بر تاریخچه خرید به تحلیل حجم زیادی از داده‌ها برای شناسایی روندها و بخش‌های نوظهور بازار کمک می‌کند.

آمازون به دقت پیگیری می‌کند که مشتریان در مورد آن‌ها چه می‌گویند و نظرات/رتبه‌بندی‌ها را بررسی می‌کند. با استفاده از تحلیل احساسات و داده‌کاوی متنی، آمازون می‌تواند بینش‌های کلیدی را از نظرات مشتریان استخراج کند.

این روش برای شناسایی زمینه‌های بهبود ایده‌آل است و تأثیر زیادی بر سطوح رضایت مشتریان دارد.

الگوریتم‌های توصیه به آمازون این امکان را می‌دهند که محصولات مرتبطی را که با ترجیحات مشتریان هم‌راستا هستند، پیشنهاد دهد و این می‌تواند تجربه خرید کلی آن‌ها را بهبود بخشد.

در نهایت، آمازون با استفاده از نظرسنجی‌های بازار و جذب پنل‌ها برای دریافت بازخورد درباره خدمات خرید، به موفقیت رسیده است که به آن‌ها کمک می‌کند تصمیمات مبتنی بر داده بگیرند.

 

۱۰. نتفلیکس

نتفلیکس، پیشروترین سرویس سرگرمی استریمینگ در جهان، داده‌های تماشا را از میلیون‌ها مشترک در سرتاسر جهان جمع‌آوری می‌کند تا عادات و ترجیحات مخاطبان را شناسایی کند.

این شرکت همچنین از آزمایش محتوا برای اندازه‌گیری میزان علاقه‌مندی بینندگان به برنامه‌ها و فیلم‌های جدید استفاده می‌کند. نتفلیکس از آزمایش A/B و نظرسنجی‌های مخاطب برای درک عواملی مانند جذابیت شخصیت‌ها و جذابیت داستان استفاده می‌کند.

این غول استریمینگ محبوب همچنین موفقیت‌هایی در استفاده از تقسیم‌بندی مخاطب دیده است.

 

این روش عوامل جمعیتی، ترجیحات تماشا و داده‌های رفتاری را اندازه‌گیری می‌کند تا به شخصی‌سازی پیشنهادات فیلم و برنامه کمک کند.

در نهایت، نتفلیکس از روش‌هایی مانند نظرسنجی‌های بازار و گروه‌های کانونی برای شناسایی زمینه‌های بهبود استفاده می‌کند و به آن‌ها کمک می‌کند تا درک بهتری از مشترکین خود پیدا کنند.

 

اهداف اصلی تحقیقات بازار برای برندهای معروف

همانطور که می‌بینید، هر یک از این مثال‌های تحقیق برند دارای دو هدف اصلی هستند.

۱. هر برند تلاش می‌کند نیازها و انتظارات بالای مشتری را برآورده کند.

مشتریان انتظار خدمات و محصولات با کیفیت بالا را دارند. اگر انتظارات آن‌ها برآورده نشود، به راحتی کسب‌وکار خود را به جای دیگری می‌برند.بنابراین، برندها باید انتظارات مشتریان را با درک آنچه که مشتریان می‌خواهند از طریق تحقیقات بازار، حفظ کنند.

۲. این برندها تمایل دارند رقابت را از بین ببرند.

استارباکس، اپل، مک‌دونالد، لگو، داو و زاپوس باید در صدر بازار خود باقی بمانند تا یک قدم جلوتر از نیازهای مشتریان باشند، زیرا هر شرکت می‌داند که مشتری در صورت نارضایتی از ارائه محصول، در پیدا کردن گزینه‌ای دیگر تردید نخواهد کرد.

بدون تحقیقات بازار، شرکت‌ها قادر به تولید محصولات نوآورانه، بهبود پیشنهادات محصول، درک مشتریان یا حل چالش‌های پیچیده نخواهند بود.

بنابراین، تحقیقات بازار بخشی اساسی از موفقیت یک برند است.

نکته کلیدی: تحقیقات بازار معجزات زیادی برای هر یک از شرکت‌های بزرگی که پوشش دادیم، انجام داده است. با استفاده از تحقیقات دقیق، برندها قادر به ارائه فرضیات دقیق در مورد مشتریان خود هستند که به استراتژی‌های بازاریابی و تبلیغاتی بهتری منجر می‌شود.

 

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × یک =