۶ روش جدید و نوظهور در تحقیقات بازار
۶ روش نوظهور در تحقیقات بازار شامل موارد زیر میشود:
- تحلیل شبکههای اجتماعی
- تحلیل متنی
- اتنوگرافی موبایل
- بازیسازی در تحقیقات
- آزمایش حسی
- جمعسپاری
تحلیل شبکههای اجتماعی :
تحلیل شبکههای اجتماعی به ارزیابی کارایی یک پست میپردازد. برای مثال، تحلیل شبکههای اجتماعی میتواند اطلاعاتی همچون تعداد لایکها و اشتراکگذاریها، میزان نمایش پست (یعنی تعداد افرادی که پست برایشان نمایش داده شده) و تعداد کلیک بر روی لینکها را ارائه دهد.
سازمانهای بزرگ از چندین پلتفرم و سیستم برای پیگیری احساسات و واکنشها به برند، محصولات جدید یا خدمات جدید خود استفاده میکنند. بنابراین، اگر دنیا در مورد محصول جدید شما صحبت میکند، به احتمال زیاد یک پلتفرم تحلیل شبکههای اجتماعی وجود دارد که دادهها را بهصورت لحظهای جمعآوری میکند.
مردم چه میگویند؟ آیا محصول را دوست دارند؟ چه چیزی نیاز به بهبود دارد؟ بحث مثبت است یا منفی؟ اینها همه مسائلی هستند که پلتفرمهای تحلیل احساسات اجتماعی برای برندهای بزرگ پیگیری میکنند.
چرا تحلیل شبکههای اجتماعی تغییردهنده بازی است:
در صورت استفاده مؤثر، محققان و بازاریابان میتوانند از ابزارها و دادههای لازم برای ایجاد پستهایی با عملکرد بهتر استفاده کنند. این به معنای لایکها، اشتراکگذاریها، نمایشها و کلیکهای بیشتر بر روی لینکها است! کلید موفقیت در این کار، تحلیل دادههای پستها برای درک تأثیرات انواع محتوا بر کارایی پست است. برای مثال، تست A/B برای یک تبلیغ متن پست را ثابت نگه میدارد اما از دو تصویر مختلف استفاده میکند. بعد از تست A/B، ممکن است یکی از پستها بهتر از دیگری عمل کند که این امکان را به کاربر میدهد تا با پست مؤثرتر ادامه دهد.
پیگیری احساسات اجتماعی یک تغییر بزرگ است زیرا میتواند به مقدار زیادی از هزینههای تحقیقات سنتی بازار بکاهد. اگر افراد بهطور خودخواسته درباره برند یا محصولی صحبت کنند، به احتمال زیاد این بازخورد واقعیتر و کمتر متعصبانه خواهد بود نسبت به زمانی که از یک شرکت تحقیقات بازار سؤال پرسیده شود. پلتفرمهای تحلیل احساسات و ردیابی اجتماعی به برندها این امکان را میدهند که در پسزمینه باقی بمانند و بدون نیاز به جذب شرکتکنندگان برای گروههای متمرکز یا دعوت به نظرسنجی، مکالمات پیرامون محصولات و خدمات خود را درک کنند.
تحلیل متنی :
محققان در تحلیل پاسخهای باز یا متن از پاسخدهندگان از تحلیل متنی استفاده میکنند. تحلیل متنی میتواند به شکل نمودارهای واژهای باشد که واژگان پرتکرار را بهصورت بزرگتر نشان میدهد، اما تحلیل متنی عمیقتر به دستهبندی خودکار متن اشاره دارد.
خروجیها میتوانند شامل شمارش کلمات پرتکرار، نمودارهایی که نشان میدهد چند پاسخ مثبت یا منفی بودهاند، و موارد دیگر باشند. مدلهای دیگر شامل تحلیل احساسات، مدلسازی موضوعی و همبستگی واژگان است. با پیشرفت این سیستمها در تحلیل متن، اصطلاح تحلیل متنی بیشتر به سمت استخراج متن میرود.
اتنوگرافی موبایلی:
اتنوگرافی موبایلی،موانع بین محقق و شرکتکننده را کاهش میدهد. در این نوع مطالعات، محقق با استفاده از دستگاههای موبایل، رفتارهای شرکتکننده را در طول زمان مشاهده میکند. نتایج این مطالعات میتوانند برای پاسخ به سؤالاتی درباره انگیزهها، نگرشها، باورها و ارزشهای مصرفکنندگان بهکار رود.
این فرایند شامل وظایفی برای شرکتکننده است، مانند تکمیل یک ژورنال آنلاین روزانه یا ضبط ویدئو برای پاسخ به سؤالات عمقی.این روش شرکتکنندگان را در طبیعیترین محیط خود مشاهده میکند. در بسیاری از موارد، شرکتکننده صرفاً رفتارهای روزمره خود یا تعاملاتش را با تصاویر یا ویدئو ضبط میکند. اتنوگرافی هیچ دخالتی با سؤالات جهتدار یا تعصبات مصاحبهکننده که ممکن است در گروههای متمرکز یا مصاحبههای فردی رخ دهد، ندارد.
اتنوگرافی موبایلی = تحقیقات بهصورت موبایلمحور
بازیسازی در تحقیقات :
این روش به فرایند تبدیل سؤالات نظرسنجی به فرم «بازیگونه» یا جذابتر اشاره دارد. یک مثال ساده میتواند یک بازی تطبیق باشد که در آن پاسخدهندگان از آنها خواسته میشود کلمات را از یک بانک کلمات انتخاب کرده و آنها را به برندهای مختلف اختصاص دهند. نتایج بازیسازی میتواند به نرخ تکمیل نظرسنجی بالاتر و افزایش مشارکت پاسخدهندگان منجر شود.
یک مثال دیگر میتواند خلاقانهتر و بازیگونهتر کردن یک سؤال باشد. به جای پرسیدن “بهترین راه برای بازاریابی این محصول جدید چیست؟”، میتوانید بپرسید “اگر شما فردی بودید که برای بازاریابی این محصول جدید استخدام شدهاید و یک جایزه یک میلیون دلاری در صورت موفقیت دریافت میکردید، چگونه این محصول را بازاریابی میکردید؟“
امتیازدهی و پاداشها نیز در بازیسازی نقش دارند. برخی نظرسنجیها دارای ارزشهای مختلف امتیاز یا ویژگیهای شبیه امتحان هستند تا مشارکت پاسخدهندگان را حفظ کنند.این روش جذاب است. مهمتر از همه، موجب مشارکت پاسخدهندگان در نظرسنجی میشود که منجر به دادههای با کیفیت بالاتر میشود. بازیسازی در تحقیقات بازار میتواند به پژوهشهای ما جذابیت بیشتری ببخشد.
آزمایش حسی :
این روش به بررسی حسهای طعم، صدا، بو، احساس، طراحی و ظاهر محصولات میپردازد. این نوع تحقیق معمولاً در مرحله توسعه محصول استفاده میشود.
برای مثال یک شرکت، شکلات داغ کمکالری جدیدی را تولید میکند و میخواهد طعمی مشابه با محصول اصلی داشته باشد. آزمایش حسی محیط کنترلشدهای را برای تستکنندگان طعم فراهم میکند تا بازخوردهایی درباره هر یک از دستورهای جدید ارائه دهند.
آزمایش حسی دقت بیشتری به فرآیند تست طعمهای مختلف میبخشد و از جمله کنترلهایی است که میتواند عواملی مانند بوی هوا، سطح رطوبت و تهویه را در محیط تست لحاظ کند.
جمعسپاری:
در نهایت، جمعسپاری به معنای دعوت از گروهی از افراد برای ارائه بازخورد است. ایده این است که گروهی بزرگ و نسبتاً آزاد از افراد وجود دارند که تمایل دارند به سؤالات پاسخ دهند، اما نکته کلیدی این است که باید سؤالات مناسب را برای دستیابی به هدف مطرح کرد.
برای مثال، یک شرکت تولید کوکی که طعمهای جدیدی را عرضه کرده، ممکن است از مشتریان بخواهد آنها را خریداری کرده، امتحان کنند و آنلاین رتبهدهی کنند.
جمعسپاری امکان تعامل مستقیم برندها با گروههای بزرگی از افراد را فراهم میکند بدون اینکه از روشهای سنتی تحقیقات بازار استفاده شود.
دپارتمان تحقیقات بازارTMBA، با تجربه اجرای پروژه های تحقیقات بازار در حوزه های B2C و B2B و در صنایع مختلف آماده همکاری با برندهایی است که دغدغه کشف بینش مشتریان و مخاطبان هدف خود را دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید.
بدون دیدگاه